Tıp Veritabanları Online Eğitim Toplantısı Kaydı ve Veritabalarına İlişkin Bilgiler

Değerli Kütüphane Kullanıcıları,

16.06.2020 tarihinde gerçekleştirilen online eğitim toplantısı video linkine erişim, ClinicalKey , UpToDate ve Türkiye Atıf Dizini veritabanlarına ilişkin özet bilgi/dokumanlar ve toplantı kayıt linki aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Online toplantı kayıt linkine erişim için tıklayınız.

Toplantı Kaydı Erişim Şifresi: 1L&y12w4

 

 

  1. CLİNİCALKEY İLE İLGİLİKİSA BİLGİLER:

 

Erişim adresi: www.clinicalkey.com

''Clinical Key'' veritabanı; doktorların sorularına  hızlı yanıt veren ve akıllı bir arama seçeneği sunan kapsamlı bir veritabanıdır. İçerisinde 35 tıbbi uzmanlık alanı yer almaktadır. 

Önemli: 

Clinical Key içeriğinde yer alan 1000+ kitaba pdf formatında erişim ve ClinicalKey veritabanına uzaktan erişim (mobil cihaz, ev/ofis) sağlamak için sadece bir kez  www.clinicalkey.com  sayfasının sağ-üst köşesinde bulunan ''Register'' ikonuna tıklayıp kayıt yapmanız gerekmektedir. 

Kayıt işlemi mutlaka “kurumsal e-posta” adresi ile yapılmalıdır. Not: saglik.gov.tr uzantılı e-posta adresleri ve kişisel e-posta adresleri (Org, gmail, yahoo,hotmail vb. geçerli değildir.  

* Kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra  “kurumsal e-posta” adresinize gönderilecek olan onay linkine tıklayarak uzaktan erişiminizi aktif hale getiriniz.

Kayıt işlemi yapıldıktan sonra aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz:
1) Uzaktan (mobil cihaz, ev/ofis) erişim -  “ClinicalKey” Mobil Aplikasyonu mevcuttur.
2) PDF içeriklerine erişim, download ve çıktı alma
3) Resimleri otomatik olarak sunuma ekleme: Add to Presentation/Presentatiton Maker
4) Arama sonuçlarınızdaki içerikleri daha sonra okumak için okuma listenize ekleme: Saved Content

NOT: Kişisel hesabınıza 180 günde bir kez kurum IP bağlantınız www.clinicalkey.com adresi üzerinden Log In/Giriş yapmak gerekmektedir.  
Yapılan her girişten sonra uzaktan erişim (mobil cihaz, ev/ofis) suresi otomatik olarak 180 gün uzamaktadır.

Faydalı Linkler:

ClinicalKey İçerik Listesi
ClinicalKey Sunumu
ClinicalKey Arayüz Sunumu
ClinicalKey - Kullanıcı Kılavuzu

 

        2. UPTODATE İLE İLGİLİ KISA BİLGİLER: 

 

Erişim adresi: www.uptodate.com/online

UpToDate veritabanı, 25 Uzmanlık alanında, 7100’den fazla uzman doktor tarafından hazırlanan 11.800’den fazla konu içeriğine erişim sunmakta olan kanıta dayalı bir klinik karar destek sistemidir. Doktorlar tarafından hastalık teşhisinde bulunulması, tedavi planı hazırlanması ve klinik bilgilerin hızlı ve etkin şekilde paylaşılmasına olanak verecek şekilde tasarlanmıştır.

MOBİL /UZAKTAN ERİŞİM

UpToDate  klinik karar destek sistemine uzaktan erişim (ev/ofis/ cep telefonlarınızdan, mobil cihazlardan ) sağlamak üzere erişim detayları ve özet bilgiler aşağıda yer almaktadır:

UpToDate Mobil Erişim:

Kayıt işlemi: UpToDate’e  www.uptodate.com/online adresinden ana sayfanın üstünde yer alan Log-in/Registersekmesine tıklayınız. Kayıt sayfası üzerinde kendinize ait kullanıcı adı ve şifrenizi oluşturunuz. Kayıt işleminiz bittikten sonra UpToDate Mobil Aplikasyonun nasıl yüklendiği bilgisini içermekte olan bir onay maili e-posta adresinize gönderilecektir.

NOT: Kişisel hesabınıza 180 günde bir kez kurum bilgisayarlarından www.uptodate.com/online adresi üzerinden Log In/Giriş yapmak gerekmektedir. Yapılan her girişten sonra erişim suresi otomatik olarak 180 gün uzamaktadır. 

UpToDate aplikasyonunu mobil cihazlarınıza indirerek kullanabilirsiniz. 

 

  1. TÜRKİYE ATIF DİZİNİ İLE İLGİLİKISA BİLGİLER:

 

Erişim adresi: http://www.atifdizini.com/

Kayıt adresi: https://turkishclinics.com/Log/yeniKayitOut.faces?d=tr

 Atıf Dizinine erişim ile ilgili önemli bilgiler:

Üniversite içinden, ilgili fakültelerdeki her kullanıcının bir kereye mahsus ''yeni kullanıcı'' olarak yukarıda bulunan kayıt adresi linkinden kayıt yapması gerekmektedir.

Bu kayıt işlemi tamamlandıktan sonra, kendi oluşturdukları kullanıcı adı ve şifre ile her zaman kurum içi/kurum dışı erişim sağlayabilirsiniz.

Kayıtlı ve daha önce şifre almış kullanıcılar aynı şifre ile giriş yapabilirler. Şifre hatırlanmıyorsa “şifremi unuttum” linki ile yayıncıdan yeni şifre talep edebilirler.

Türkiye Klinikleri otomasyon sisteminde kullanılan kullanıcı adı ve şifre bilgileri Türkiye Atıf Dizini için de geçerlidir. 

Yeni arayüzdeki avantajlar:

**Arayüz; gelen isteklere uygun olacak şekilde daha kullanışlı hale getirilmiştir.

**Full text araması eklenmiş olup, yapılan aramalar full pdf’de taranabilecektir.

**Filtrelemeler ve arama hizip geliştirilmiştir. Aramalarınızı branş bazında, yayın bazında ve kurum bazında filtreleyebilirsiniz.

**Dergilerin bilgi sayfaları geliştirilmiş, bilgiler detaylandırılmıştır. http://www.atifdizini.com/journals/detail?id=190

** Gelişmiş arama aktif hale getirilmiştir.

Not: Sayfa güncellemesi devam etmektedir.

 

 Ayrıca Türkiye Klinikleri COVİD-19 özel dergisi aracılığıyla Korona Virüs hakkındaki türkçe makaleleri inceleyebilirsiniz. http://www.atifdizini.com/journals/detail?id=629

Tüm dergi listesi  (469 dergi):

http://www.atifdizini.com/journals

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.