Urkund İntihal Programına Abonelik

11.1.2017

Adıyaman Üniversitesi Kütüphanesi olarak ''Urkund İntihal Programına'' Abonelik yapılmıştır.

URKUND bir PrioInfo AB markası olup PrioInfo AB tarafından geliştirilmiştir. PrioInfo; bilgi trafiği açısından yoğun organizasyonların ihtiyaç ve isteklerini karşılayabilecek 25 yıllık yazılım tecrübesine sahiptir. İsveç merkezli, 8 ülkede ofis bulunduran 15 yıllık pazar geçmişine sahip olan URKUND, Avrupa’nın pazar lideri bir yazılım programıdır. İsveççe de URKUND; intihal anlamına gelmektedir.

Urkund Kaynakları

URKUND sistemine gönderilen dokümanlar üç farklı kaynak üzerinden araştırılır ve karşılaştırılır.

- Internet
- Akademik yayınlar
- URKUND arşivi

URKUND sistemi sürekli olarak 50 milyar web sayfası, kendi kapalı arşivinden 14 milyonun üzerinde öğrenci raporları, farklı bilgi depolarından 300 milyonun üzerinde raporlar ve bunlara ek olarak 100 milyon kitap, makale haber ve periyodik yayınlar üzerinden araştırma ve benzerlik tespitinde bulunmaktadır. Benzer şekilde Türkçe kaynaklarda da erişime açık olan veri tabanları, üniversitelerin yayınları ve tez havuzları üzerinden de araştırma yapmak mümkündür.

URKUND, bilimsel ve popüler makaleler, referanslar, bilgi bankaları ve daha fazlasına sahip DIVA (Digital Scientific Archive), ProQuest, Iustus, Nationalencyklopedin, Historiska Media, Kumlatofta förlag, Leopard förlag, MBM Förlag, Nordiska Ministerrådet, Remus förlag, SERUM, Sine Metu Productions, SLFF, Stockholm University Press, Volante, Bookhouse Publishing, Bromberg Bokförlag AB, Casewood Publikationer, Folkuniversitetet Akademiska Press, Förlag1, Förlags AB Björnen, I.C at Once, Kabusa Förlag, Langenskiöld, BL-info ve Björn Lundén Information AB gibi öncü bilgi tedarikçisi kuruluşlarla stratejik ortaklıklar kurarak, akademik yayınlardan kopya çekilmesinin engellenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. URKUND yeni iş ortaklıkları ile kullanıcılarının kopya ile mücadelesinde yanında olmaya devam etmektedir.

Urkund Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Erişim Linki : http://www.urkund.com/tr/log-in

Not : Hesap oluşturma ve bilgi için Kütüphaneci Şükrü KARAKEÇi (2531) ile iletişime geçebilirsiniz.