ULAKBİM DergiPark Projesi

23.7.2015

ULAKBİM, başlattığı “DergiPark Projesi” ile ulusal akademik dergilerin elektronik ortamda yayımlanması için uluslararası standartlarda barındırma ve süreç yönetimi hizmeti sunmaktadır.

DergiPark Projesi, akademik dergilerin, “Açık Dergi Sistemleri (Open Journal Systems - OJS)” üzerinden kaliteli bir editöryal sürecin gerçekleştirilmesine imkan veren standart bir yapıyla elektronik ortamda yönetilmesini sağlamaktadır.

Teknik altyapı ve kullanım desteğinin ULAKBİM tarafından ücretsiz olarak sunulduğu sistem, dergilerin kalitesinin yükselmesi ve erişilebilir olması açısından önem taşımaktadır.

ULAKBİM, sunucu güvenliği, yazılımın güncellenmesi ve yedeklemeden sorumlu olacak. Böylece bu sistem üzerinde yayımlanan dergilerin uluslararası indekslere başvuru için her türlü alt yapısı sağlanmış olacaktır. DergiPark Projesine, 100 dergi ile başlanmış, ülkemizde yayımlanan yaklaşık 1500 akademik dergiyi kapsayacak şekilde genişletilmesi planlanmıştır.

DergiPark projesi içerisinde bulunan dergileri taramak için : http://dergipark.ulakbim.gov.tr/index2.php