İdealonline Veritabanı Deneme Olarak Açılmıştır

15.5.2017

Adıyaman Üniversitesi Kütüphanesi olarak ''İdealonline'' Veritabanı deneme olarak açılmıştır.

Açıklama : İdealonline, araştırmacıların Türkiye’de yayımlanmakta olan her türlü bilgi kaynaklarına hızlı, kolay ve zamandan bağımsız bir şekilde erişebilmelerini ve eriştikleri bilgilerden etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlayacak veri tabanları oluşturmaktır.

İdealonline veri tabanları, İdeal Kültür’ün iş birliği içerisinde olduğu yayıncı ortakları tarafından yayınlanan bilimsel ve teknik içeriğin keşfedilmesi ve bunlara erişilmesi için önemli bir kaynaktır. Özellikle Türkçe içeriğin uluslararası standartlarda ve güçlü bir sistemle kullanıcılarına ulaştırmaktadır.

İdealonline içerisinde 5 ayrı veri tabanı vardır:

• Akademik Dergiler
  • Popüler Dergiler
  • İdeal Tıp Kitapları
  • Konferans & Armağanlar
  • İdeal eKitap

İdealonline veri tabanlarının amacı:

• Türkçe bilgi kaynaklarını e-ortama taşımak.
  • Türkçe bilgi kaynaklarına 7/24 erişim sağlamak.
  • Türkçe içeriğe modern veri tabanı sistemi ve cihazlarla erişim sağlamak.
  • Türkçe içeriği dünyanın kullanımına sunmak.
  • Daha fazla Türkçe kaynak yayınlanmasına ve verimliliğinin artmasına katkıda bulunmak.

Şu an İdealonline Veri Tabanı içerinde bulunan 299 Türkçe Tıp Kitabı, 336 süreli yayın, 6714 dergi sayısı, 48.564 makale ve 111.846 bookmark konu başlığından oluşan veri tabanı araştırmacıların kullanımına sunulmuştur.

Erişim Linki : http://www.idealonline.com.tr/IdealOnline

Deneme Erişim Bitiş Tarihi : 13 Haziran 2017