E-MAREFA - Islamic Studies & Arabic Litarature Veritabanı Deneme Olarak Açılmıştır

9.5.2017

Adıyaman Üniversitesi Kütüphanesi olarak '' E-MAREFA - Islamic Studies & Arabic Litarature  '' Veritabanı deneme olarak açılmıştır.

Açıklama : E-Marefa Arap dünyasının en prestijli akademik yayıncıları tarafından hakemli dergilerde yayınlanan tam metin makalelere, istatistiklere, tezlere erişim imkanı sunmaktadır. Marefa, Ürdün’de “World Company for Digital Content” tarafından yönetilen bir Arap elektronik veritabanıdır. Bu şirket Arap dijital içeriği ve bilgi sağlamada uzmanlaşmıştır.

İçeriğinde genel olarak 19 Arap ülkesindeki 300 kuruluştan yaklaşık 1750 akademik ve istatistiki tam metin dergi, 250.000 tam metin makale bulunmaktadır.

Bu veritabanı, İslam araştırmaları ve Arap edebiyatında uzmanlaşmış yüzlerce e-kitap ve bildiri, dergiler, tezler ve Arapça, İngilizce, Fransızca uluslararası tezlerin Arapça değerlendirmelerini sunar.

• 107 tam metin dergi
  • 20.000 tam metin makale