Al Manhal İslam Çalışmaları e-Kitap ve e-Dergi Koleksiyonları Veritabanı Deneme Olarak Açılmıştır

5.5.2017

Adıyaman Üniversitesi Kütüphanesi olarak '' Al Manhal İslam Çalışmaları e-Kitap ve e-Dergi Koleksiyonları '' Veritabanı deneme olarak açılmıştır.

Açıklama : Al Manhal, Orta Doğu kaynaklı eserleri bir araya getirerek Arapça detaylı arama yapmanızı sağlayan dünyadaki ilk ve tek veritabanıdır. Orta Doğu’nun önde gelen güvenilir yayıncıları tarafından telif hakları güvence altına alınmış orijinal akademik araştırmaları, üniversite yayınlarını, bilim toplulukları ve araştırma kuruluşlarının çalışmalarını  tek şemsiye altında toplayabilmiş tek koleksiyondur. Al Manhal da 2065 Kitap ve 65 Dergi içermektedir.

İslam Fıkıh: : mevzuat, hukuk ve yasal hükümler içermektedir.

İslam ve Diğer Disiplinler: İslam’da diğer konular; İş Dünyasında İslam, Tıpta İslam, Siyasette İslam;  İslam’ın diğer dinlerle Kutsal kitaplar ve konular çerçevesinde detaylı ve derinlemesine karşılaştırılmasının ele alan araştırmalar

Konulara göre özelleştirilmiş İslami İlimler koleksiyonu:

1. İnanç  b. Kuran Bilimleri c. Hadis Bilimleri d. İslam Mezhepleri e. Peygamber Biyografisi f. İslam Felsefesi g. İslam Ahlakı h. İslam Kültürü

Erişim Linki : http://platform.almanhal.com

Erişim Tarihi : 03 Haziran 2017